Gode nyttårsforsetter med lykkelig slutt?

Som alltid starter mange det nye året med ny giv, nye mål, gamle mål som ikke ble noe av forrige gang, og så videre. Trening er ofte et slikt mål, men hva skal egentlig til for å begynne?

For det første, du må virkelig ønske det. Uten genuin vilje er sjansen stor for at treningen ikke blir langvarig. Finn en treningsform du liker, enten det er dans, svømming, yoga, eller styrkeløft. Denne variasjonen kan bidra til nødvendig motivasjon for å ta skrittet og starte med treningen.

Lag avtaler, både med deg selv og andre. En treningskamerat kan være en fantastisk støtte, og å ha faste avtaler med seg selv er også viktig. Bestem deg for et gitt antall treninger per uke og vær konsekvent. Husk at trening også kan tilpasses ulike fysiske nivåer og helsemessige behov, så vær realistisk i dine mål.

Bruk fagpersoner på treningssenteret. Treningsveiledere og personlige trenere (PTer) kan tilby uvurderlig hjelp. De kan utvikle et treningsprogram som passer dine personlige mål og evner, enten det handler om å øke styrke, forbedre fleksibilitet, eller forbedre generell helse.

Men hva om du mister motivasjonen for trening etter en stund? Det skjer med alle, og her er disiplin nøkkelen. Ved å starte treningen på en fornuftig måte, med riktig frekvens og tilpasning, vil sannsynligheten for å fortsette være større, selv når motivasjonen svikter. Noen dager vil være vanskeligere enn andre, men husk at selv en liten treningsøkt er bedre enn ingen. Ved å anerkjenne og feire selv små fremskritt, bygger du en sunn disiplin som varer.

Ønsker dere et godt nytt år og lykke til med treningen!

Kristian Jøranson - Senterleder på Spicheren Treningssenter

Personvernerklæring Spicherens personvernerklæring beskriver hvilke opplysninger vi samler inn om deg som kunde, i hvilke systemer det gjøres og hva vi bruker opplysningene til. Mer info