Viktig info ved gjenåpning av Spicheren

Kjære medlemmer, da er det endelig offisielt og vi er klare for åpning mandag 15.juni. Vi gleder oss veldig til å få aktivitet på senteret og se alle dere fine medlemmer igjen.

Vi har fått veileder og retningslinjer fra departementet for åpningen og det vil ut ifra dette bli noen begrensninger og endringer på senteret. Det er viktig at du som medlem setter deg inn i gjeldende retningslinjer, slik at vi får til en best mulig oppstart for deg, andre medlemmer og ansatte.

Helsestudio:
Helsestudio har redusert kapasitet. Hold minimum 1 meter avstand.
Enkelte apparater og utstyr er stengt for å opprettholde krav om avstand.

Gruppetimer:
Av hensyn til gjeldende regler om avstand har gruppetimer en plassbegrensing på deltakere. Booking er som normalt og åpner lørdag Kl. 22.00

Garderober:
Svømmegarderobene er åpne for medlemmer som ønsker å benytte svømmehallen. Hold minimum 1 meter avstand til andre. 
Øvrige garderober er foreløpig stengt. Kom derfor ferdig skiftet til trening. Skap i mellomgang kan benyttes til eiendeler og bytting av sko.

Svømmehallen:
Svømmehallen er åpen med et begrenset antall. Vi har delt opp basseng med baneskillere og det er tillat med 2 stk. per bane.  Svømmegarderobene er åpne. NB! Sjekk tilgjengelighet og åpningstider for bassenget her. Åpningstider svømmehall. Familiesvømming er stengt i sommer

Klatreveggen:
Plassbegrensning på maks 3 klatrere samtidig (maks 6 med de som sikrer).
Familieklatring er stengt i sommer

Sal 3:
Plassbegrensnig på 6 personer inne og 12 personer i uteområdet. Ikke bruk det samme treningsutstyret.

Resepsjonsområdet:
Hold minimum 1 meter avstand til ansatte og andre. Vi har redusert antall sitteplasser og oppfordrer medlemmer til å ikke oppholde seg unødig i resepsjonen.

Før du kommer:
Er du syk, har sykdomssymptomer eller er i karantene, kan du ikke trene på Spicheren. Du har selv ansvar for å vurdere egen risiko i forhold til smitte. 

Når du kommer:

 • Vask/desinfiser alltid hender i vaskestasjon i mellomgangen.
 • Hold nødvending avstand til andre medlemmer og ansatte på Spicheren.
 • Kom ferdig skiftet, garderobene er ikke åpne. NB! Svømmegarderobene er åpne.

Når du trener:

 • På gruppetimer følger du veiledning fra instruktør i forhold til avstand og vask av treningsutstyr.
 • I helsestudio skal alle apparater og treningsutstyr vaskes både før og etter bruk.
 • Hold god avstand til andre som trener.
 • Vi oppfordrer til bruk av håndkle. (Kan kjøpes i resepsjonen)
 • Vask/desinfiser hender i vaskestasjon underveis i treningen.
 • Ekstra renhold og jevnlig desinfisering av treningsutstyr og treningsarealer.
 • Redusert kapasitet i helsestudio, gruppetimer, basseng, klatrevegg og resepsjonen. 
 • Vaskestasjoner/Antibac på hele senteret.
 • 1-2 meter avstand mellom deltakere på gruppetimer. Avstanden kan variere etter timetype.
 • Minimum 1 meter avstand mellom apparater og treningsutstyr i helsestudio.
 • Stengte treningsgarderober.
 • Stengt barnepass.

Spicheren stengte dørene 12. mars som følge av situasjonen med Korona viruset. Når vi åpner senteret 15. juni har vi holdt stengt i 3 måneder. Vi har hele tiden sagt til våre medlemmer at tapt treningstid som man har betalt for, skal kompenseres. Dette vil vi gjøre på følgende måte:

 • Periodekort – forskuddsbetalt (årskort, månedskort o.l. )
  Dersom du hadde et aktivt periodekort den 12. mars forlenges sluttdatoen på kortet ditt med 3 måneder.
 • Avtalegiro – løpende trekk
  Etter stengning den 12. mars rakk vi ikke stoppe fakturering/avtalegiro-trekket for trening i april med forfall 20. mars. Fakturering/avtalegirotrekk for mai og juni ble stoppet. Når vi åpner senteret igjen 15. juni, startes fakturering/avtalegirotrekk for juli med forfall 20. juni. Dersom du har betalt medlemsavgift i perioden vi hadde stengt, så blir dette automatisk trukket ifra ved kommende faktureringer. 
 • Vi ber om at spørsmål om medlemskap sendes oss på post@spicheren.no. Vi skal svare så raskt vi kan og gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg.

I perioden med stenging har Spicheren benyttet tiden til å ruste opp senteret.
Ut over et omfattende vedlikehold av utstyr, grundig rengjøring og litt oppussing har vi noen nyheter som vi håper dere vil sette pris på.

 • Nytt gulv og nye løfteplattformer i riggområdet i helsestudio, hvilket gir bedre treningsforhold og betydelig mindre støy.
 • Nytt utetreningsområde på baksiden av Spicheren som er knyttet sammen med sal 3 (Metcon rommet). Dette blir et område som gjerdes inne og blir tilgjengelig fra innsiden av Spicheren.

Fra 1. august 2020 blir det en omlegging av parkeringsregimet for medlemmer på Spicheren. Vi kommer fortsatt til å tilby 3 timer gratis parkering til våre medlemmer, MEN parkeringsområdene blir noe endret. Se egen sak om parkering her!

Det kommende året (frem til juni 2021) vil det være stor byggeaktivitet på utsiden av Spicheren. Studentsamskipnaden i Agder (SiA) skal bygge et nytt bygg som skal inneholde studentsenter og helsesenter med fastleger, tannleger m.m. Dette blir et flott tilskudd for studentene, campusområdet og bydelen. Tilgangen til Spicheren blir litt endret i byggeperioden, men det blir skiltet godt til inngangspartiet. Vi håper dere er tålmodige med oss i byggeperioden.