Sikkerhet

Spicheren har krav til Topptaukort eller Brattkort for å klatre på senteret. Vi tilbyr kurs og tester som kvalifiserer til Topptaukort/Brattkort. Kortene utstedes av Norges Klatreforbund (NKF), og gir rett til klatring i alle innendørs klatreanlegg i Norge.

Grunnleggende klatrekurs på Spicheren er lagt opp med tanke på å kvalifisere klatrere til Topptaukort. Vær oppmerksom på at selve sikringstesten må gjennomføres en annen dag enn selve klatrekurset. Dersom godkjent sikringstest ikke tas i etterkant av klatrekurset, vil det ikke være tillatt å benytte veggen i tidsrom uten klatrevakt til stede. Dersom du er en erfaren klatrer, men ikke har godkjent klatrebevis, kan sikringstest avlegges uten gjennomført klatrekurs.

På ukedager og når det ikke er klatrevakt til stede i klatreveggen, skal begge (klatrer og sikrer) ha Topptaukort eller Brattkort for å kunne benytte veggen. Klatrekort SKAL henge synlig i klatreselen, slik at våre ansatte lett ser at de som er i veggen har den klatrekompetansen som kreves.

Personvernerklæring Spicherens personvernerklæring beskriver hvilke opplysninger vi samler inn om deg som kunde, i hvilke systemer det gjøres og hva vi bruker opplysningene til. Mer info